He is Elvis, that’s his real name

Am auzit asta de zeci de ori si de fiecare data ma face sa zambesc, alaturi si de “Chiar asta e numele tau?”. Elvis a prins viata pe 15 septembrie 1999, in prima zi de liceu dupa ce am fost repartizati pe clase si intrebarea cheie s-a auzit “Cum ti se spune acasa ?” raspunsul a fost prompt: Elvis.

Singurul motiv pe care mi-l aduc aminte pentru asta, a fost ca nu vroiam sa intorc capul de fiecare daca cand auzeam Nicu sau Nicolae, mi se pareau prea comune, iar Elvis nu-mi spusese nimeni pana atunci, poate doar tatal meu, el fiind singurul care l-a propus.

Am avut chiar o perioada in care vroiam sa-mi schimb numele in Victor, Ionut sau Dragos, in momentul in care imi faceam buletinul. Acesta a fost un alt motiv pentru care sa renunt la Nicolae.

Mai tarziu am realizat cat de buna a fost alegerea facuta si iata trei avantajele aduse de noul nume:

  • nimeni nu mi-a uitat numele chiar daca l-a auzit o singura data
  • este foarte usor de pronuntat pentru straini
  • Elvis Apostol are o sonoritate mult mai buna

Zilele trecute am cautat din nou originile numelui Elvis, shame on me pentru ca uitasem, dar am redescoperit ca cu toate ca originea este putin incerta, semnificatia cuvantului este “all-wise” and I was like :o, la doar o saptamana dupa ce mi-am facut tatuajul cu Maven care se traduce, pentru cei ce nu stiu inca, prin expert. I did it without even knowing it.

I like my name, I love my name, you should do it too 🙂

This entry was posted in Joy ride. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *