Follow your passion

Cat de departe mergi cu pasiunea pe care o ai? La cat de multe lucruri esti dispus sau ai voie sa renunti pentru a o vedea pe culmile cele mai inalte? De ce ai nevoie pentru a merge pe un astfel de drum ?

Inca de mic am facut doar ceea ce mi-a placut. In timpul liceului invatam doar la materiile care mi se pareau interesante, asa ca la lucrari se vedeau golurile pe care le acumulam si substituiam copiind din stanga si din dreapta. La terminarea liceului eram singurul care avea parul lung din toata generatia, lucru rar m-am gandit eu. Profesoara de istorie sau diriginta mi-a zis ca pasiunea mea pentru informatica si  rezultatele pe care le-am avut, au fost cele care mi-au oferit favoruri din partea tuturor profesorilor. Poate avea dreptate.

Pe parcursul liceului am facut bani frumosi din instalari de calculatoare, programe facute la comanda, am dat chiar si meditatii. Am fost in tabere gratuite si am castigat premii pe pozitii fruntase.

A venit vremea facultatii si am ales Electronica la UPB si Informatica la UNIBUC, dar pentru faptul ca nu m-a atras in mod special fizica, nu am intrat la buget la Electronica, ci pe locurile cu plata, iar la UNIBUC nu intrasem la Informatica ci la Matematica. Erau doar rezultatele lipsei de interes pe care l-am manifestat de-a lungul timpul pentru studiu.

Nu am ales nici taxa si nici matematica, am ales o redistribuire catre TCM. Nu am stiut niciodata daca a fost o alegere buna sau rea, dar am trait cu ea pana in anul 5, ultimul an, cand am zis ca nu vreau sa o termin, nu vedeam nici un avantaj in a avea o diploma de inginer tcm-ist, tinand cont ca nu activam in domeniu si nici nu aveam de gand sa o fac in viitor, plus cele 10-12 restante adunate.

In primul an de facultate am facut primul site pe niste bani frumosi. Si asa a inceput toata nebunia 🙂 Lucrurile au evoluat, pasiunea si dorinta de a face mai multe cresteau, dar nu eram inconjurat de persoane cu pasiuni similare, asa ca progresul nu a fost atat de rapid. Iubita imi zicea, si bine zicea, ca ar trebui sa ma duc la examene, dar eu aveam clienti pentru care trebuia sa livrez, am avut chiar o zi in care am preferat sa stau si sa pescuiesc pe malurile Dambovitei in timp ce colegii se duceau sa-si dea examenele. Da, am fost foarte lenes, dar totul se intampla pentru ca nu imi placea ceea ce faceam la cursuri.

A venit primul job, data entry specialist, parca era titulatura. Impreuna cu colegul de atunci am obtinut un contract pentru firma care ne angajase, echipa a crescut foarte repede si numeric, iar eu am ajuns sa fiu team leader. Evident ca m-am plictisit destul de repede pentru ca nu faceam ceea ce imi placea, plus castigam mai multi bani in timpul liber decat castigam la serviciu. Am renuntat 🙂

Mi-am deschis o firma si asa a inceput o alta nebunie. Am avut multi clienti, unii dintre ei au fost dezamagiti, altii au fost multumiti, problema era ca incercam sa-i multumesc pe toti si de aici apareau dezamagirile celor care asteptau mai mult timp decat promiteam eu initial. Iubita mi-a reprosat de multe ori ca pun munca inaintea ei, avea dreptate. Acum cred ca a ajuns ea in situatia in care munca ii fura mult mai multe ore pe zi decat imi manca mie 🙂

A venit o perioada in care nu am avut chef sa fac mare lucru asa ca am decis sa ma angajez. Si aici a inceput o noua nebunie, am inceput sa cunosc multe persoane care lucrau in acelasi domeniu ca si mine, asa ca am avut ce invata. O perioada lunga am fost impartit intre 2 firme pana cand m-am decis ca vreau mai mult, asa ca am trecut doar la una. Si o alta nebunie a inceput, pentru ca am avut mai multe responsabilitati. Pana intr-o zi in care am realizat ca vreau si pot mai mult, asa ca am plecat 🙂

Am pornit o noua firma Farender Games cu fostul coleg de munca Cristi Badea si am realizat un joc VirgoGalaxy, imprumutand bani de la banca si lucrand mai mult de 10 ore pe zi. Am facut treaba buna dar din pacate am gandit prea mult, am ales un subiect putin cam depasit, dar nu a fost de pomana:) am invatat si mai multe si am obtinut un contract maricel pentru un al doilea joc RacingKingdom. Din pacate anumite lucruri nu au mers foarte bine, nu intru in detalii de ce. “Am construit ceva astazi, care a fost scos pe piata maine si a fost la moda ieri.”

Am primit o oferta foarte frumoasa de la firma la care fusesem angajat anterior, pentru a ma intoarce si de a incepe lucrul la un joc nou pe care il aveau in plan. M-am intors, am pus la bataie tot ce invatasem in cele 2 jocuri, chiar am creat un model mai bun, dar nu am apucat sa-l vad terminat:) pentru ca guess what?

Am plecat din nou, fiind acceptati la un accelerator de startup-uri in Dublin, unde sunt acum. Am primit din nou reprosuri ca am pus munca inainte, dar de data asta nu mai erau adevarate:) Poate intr-o zi o sa invete si ea ce inseamna sa faci ceva din placere si pui pasiune in asta.

Ca sa trag si concluziile: ca sa obtii ceea ce vrei uneori trebuie sa te murdaresti pe maini, trebuie sa risti, trebuie sa ai incredere in tine si trebuie sa fii incojurat de persoane care te inteleg.

This entry was posted in Q and A. Bookmark the permalink.

4 Responses to Follow your passion

 1. alta Andra says:

  smells like teen spirit 🙂

 2. Gintas says:

  You remind me a lot. You should start blogging in english.
  Google translate sucks 🙂

  • Elvis says:

   A day will come for that too 🙂 For the moment I need to practice a little in Romanian, it’s been awhile since i did this.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *