Introspectie: maine

Este ora 2 dimineata iar maine am foarte multe lucruri de facut.

Pentru mine maine inseamna ziua care urmeaza dupa primul rasarit de soare. Pentru alte persoane maine o sa fie abia dupa ce se termina ziua care a inceput la ora 00:00, adica pentru ei maine este deja astazi.

Momentul in care soarele apare pe cer este cel ce defineste inceputul zilei de azi:) In anii in care pierdeam noptile pe internet pana la ore matinale, soarele era cel care imi spunea ca e momentul sa ma culc, mai bine zis era limita pe care  nu trebuia sa o ating. Daca stateam mai mult, somnul fugea de tot.

Prin analogie conceptul de zi nu are legatura cu numarul de ore dintr-o zi, ci ziua incepe odata cu venirea soarelui si se incheie inainte de urmatorul ciclu.

Cand eram elev, vacantele mi le petreceam la tara, iar cand plecam seara/noaptea in sat:) bunica-mea obisnuia sa-mi zica: “Vezi sa nu vii acasa maine”.

Si dumnezeu a facut lumea in 6 zile, iar in a 7-a s-a odihnit. Nu sunt o persoana religioasa, nici spiritual nu cred ca este cel mai bun cuvant, dar parca pe conceptul meu are mai mult sens (asta in special pentru persoane cu inclinatii catre mitul facerii). Daca tot crezi ca dumnezeu a facut lumea in 6 zile, macar nu trebuie sa te gandesti ca a facut-o in 144 de ore.

This entry was posted in Introspectii. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *